pátek 15. března 2013

Návštěva nutriční, sežraná krabice musli :D a moje odměny

Návštěva v nutriční poradně


U paní nutriční to bylo opět fajn :) Jako cíl pro příště jsem si dala zařadit dopolední svačinu - tvarohový dezert nebo jogurt :) Druhý úkol byl dát si na snídani dva celozrnné chleby s nutellou :) Tento úkol jsem splnila už včera a nesnědla jsem dva chleby, ale tři, protože dva mi přišly málo :D Možná si myslíte, že je to prapodivný úkol :D, ale my jsme se právě bavily o tom, že jsem pečivo(kromě sladkého :D) docela dlouho nekupovala...a nedávno jsem si koupila půl chleba ale nebyla jsem schopna ho sníst! A ještě než jsem k ní v úterý šla, jsem si koupila další:)) A kdoví, jak by to s ním dopadlo, kdybych nedostala tenhle úkol:)

A ještě budu do příště monitorovat svůj denní příjem ZERO nebo Coly Light, Kofoly bez cukru,Pepsi light prostě všech těchto skvělých "mňamek" :D Nicméně většinou vypiju dva litry...což je samozřejmě moc! Příští týden si budeme povídat právě o těchto nápojích. Říkala, že si pro mě nachystá přednášku:D Docela se na to těším! Vím, že to není nic zdraví prospěšného, ale třeba když spolu probereme všechny negativní důsledky, bude se mi toho snadněji vzdávat.

Je pátek a tento týden jsem bonbony posnídala jenom jednou :) A to proto, že jsem se prostě rozhodla, že si je na snídani dopřeju:) Kupuju je v Kauflandu :) Takže jsem se tam vydala ve středu ráno pár minut poté, co otevřeli. Přede mnou ve frontě stála nějaká paní a kupovala si jedinou věc - pivo. Chápete jak jsem se cítila...tak trochu jako ona. Hrůza. Nevím, jestli to pivo potřebovala pár minut po sedmé, já jsem ty bonbony nepotřebovala a rozhodla jsem se, že ani potřebovat nebudu. Ale byla jsem statečná - snědla jsem je :D Nicméně mi tahle příhoda na ně tak trošku vzala chuť...Takže bonbony na snídani - občas, proč ne :) Nebudu si nic zakazovat:)

Paní nutriční mi už několikrát navrhovala, ať si zkusím dát slanou snídani :) Těšila jsem se, že dneska splním další úkol, ale bohužel když jsem nastoupila do vlaku, zjistila jsem, že jsem si koupila housku se sýrem, který nejím :( Mně to bylo normálně líto!!! :D V tašce jsem měla už jenom bílou belgickou čokoládu, tak jsem si dala tu. Paradoxní je, že taková milovnice sladkých snídaní a sladkostí obecně jako já, ji jíst nechtěla :D A upřímně? ŠTVE MĚ TO! Zkrátka jsem si chtěla dát něco normálního. Na druhou stranu vím, že jsem udělala dobře, že jsem ji snědla. Měla jsem totiž hlad, takže to bylo menší zlo než kdybych dvě hodiny hladověla :)

Další přejezení a moje odměny


Tak. Včera se mi to stalo zase - přejedla jsem se :D Po obědě jsem napadla a sežrala celou krabici zapékaného čokoládového musli (350g) :D A víte, co je na tom to nejlepší? Neměla jsem skoro žádné výčitky :) Naopak - to musli bylo skvělé a hrozně mi chutnalo :D Cítila jsem se potom krásně sytá a spokojená...no ještě aby ne :D Moje hlavní obava byla ale taková, abych si nějak neroztáhla žaludek a potom až dosmrti netrpěla pocitem hladu, protože ten já od jisté doby těžko snáším :D Zkrátka bych nechtěla, aby se to stalo pravidlem :) A hlad? Ten jsem začala pociťovat až dneska ráno :))

Příjemné bylo taky to, že jsem pak měla spoustu energie( ještě aby ne :D), trošku jsem si zacvičila(ani ne třičtvrtě hodinku :)), a pak jsem se vydala do města na nákupy :)) Už v úterý jsem se zamilovala do jednoho úžasného batohu!! Tak jsem si ho koupila jako odměnu za další kilo, které přiberu:) A po dlouhé době jsem měla náladu i na nákup oblečení! V H&M jsem si koupila tričko, které se mi hrozně líbilo - je totiž s obrázkem kočky a těm já neodolám :) Zvolila jsem naschvál velikost 36 (na vysvětlenou: v současné době obleču džíny velikosti 32 a má horní část těla byla vždy drobnější než ta spodní:) ), takže do něj budu potřebovat ještě pár kg zkrásnět :))), jak krásně říká lszan :)


Nemám ráda sportovní módu a batoh jsem nenosila ani nepamatuju :D Ale tomuhle jsem opravdu nedokázala odolat :))


 



 

 

 

 

15 komentářů:

  1. dopolední svačiny jsou bezva:P nevěděla jsem, že jsi je nejedla.. a to o pečivu jsem taky netušila :O tak se hezky snaž!:)
    doufám, že se techto "mňamek" vzdáš, fakt to není nic dobrýho:D a do pitného režimu se to nedá počítat..
    bonbony nebo pivo k snídani :D obojí je špatně, co si budeme povídat
    slané snídaně jsem měla ráda, ale teď mám radši ty sladké prostě :D ikdyž o školu mám téměř furt pečivo
    zapékané musli je to nejhorší :D grr, sypané je lepší! a nejlepší je domácí, ke kterému jsem se ještě nedokopala :D
    přejídání, achjo.. taky se furt přejídám :/:D štve mě to.. a toho s tím žaludkem se bojím, budu do konce života nenasytná? nee, to nechci
    musíš ještě zkrásnět, a tričko bude supr motivačkou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vlasy mám takové už od přírody:) ale "slečna na A" mi je pěkně poničila..
      kuskus na sladko není špatný, ale na slano mi chutná víc :)
      snídám hodně ovoce :) různé koláče, muffiny, lívanečky.. :)
      a o přejídání se nemá cenu ani zmiňovat, není jídlo kdy bych se nepřejedla... jsem nenasytná úplně :/

      Vymazat
  2. Ohledně oběda jsem se trochu rozepsala v dnešním článku:) Tak se dyžtak mrkni, jestli tě to zajímá.
    Já vím, že je každého názor a často jde jen o nějaké pošťuchování, ale zase, kdyby skutečně nebyla ten špekáček, tak ho to přeci ani nenapadne, říkat mi tak... Toho už se nikdy nezbavím a už nikdy nebudu chtít tu váhu, kterou jsem měla...je to smutný, ale je to tak.
    Svoji mamku (ale i taťku) mám strašně ráda a vidím (a vím), že ona mě taky. Jen, když je to doma teď takové v pohodě, tak to jde více vidět. Snaží se víc komunikovat, říká mi spoustu věcí, které by mi dřív neřekla, prostě oba dva rodiče těší, když se mnou můžou prohodit slovo, strašně moc je to těší, takže často dochází k tomu, že mluvím o úplných kravinách:D
    Ohledně té housky se sýrem - obecně nejíš sýr a nebo to bylo třeba s nějakým aromatickým, který ti nikdy nechutnal. Pokud jde o to, že prostě nejíš jakýkoli sýr, určitě by bylo fajn, poprat se s tím. Sýry jsou mléčné výrobky, ty kvalitní opravdu za něco stojí a nemusí to být ve velkém množství.
    Nevím, jestli je dobré kupovat si něco za kilo, které teprve PŘIBERU. Měla jsi to vydržet a dát si ho až to přibereš... Teď nemáš motivaci:P (dělám si srandu, vím, že to dokážeš i tak)
    A samozřejmě, že přibíráme do krásy, já to říkám pořád a je to svatá pravda! Ty kostičky spojené vazy, kterými teď jsi, opravdu nejsou hezké.
    Ale závidím ti, že si můžeš kupovat oblečení v normálních obchodech. Já nemůžu...kalhoty už vůbec ne, ty co mám a můžu jakžtakž nosit, jsou z dětského... Je to strašně deprimující, když mě třeba mamka vezme na nákupy, abych měla dobrou náladu a užila si, a já si už v 50. obchode zkouším nějaké tričko a je mi strašně velké, takže už vím, že to ani nemá cenu zkoušet v dalším obchodě, a jen tak courám a mám náladu pod psa...
    To tričko s kočkou se mi líbí!
    Taky jsem nemívala dopolední svačiny. Ale jednou jsem chtěla mamce ukázat, že to dokážu a vzala jsem si misku melounu. Potom jsem začala jíst jen jogurt a teď mívám na dopolední svačinu jogurt i S ovocem! Tak se třeba nech inspirovat. A nebo si dej bonbon k jogurtu, za odměnu, že jsi ho zvládla:P :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jo a dej mi pak echo ohledně té Coly Zero, ať taky přestanu, to je moje prokletí!:D

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní3:12 odp.

    Děláš dobré pokroky ! :) jenom škoda té housky, mohla si mít další cíl "splněn" :D

    OdpovědětVymazat
  5. k light "mňamkám" se nemůžu nevyjádřit, tohle mě totiž drásá nejvíc, když vidím jak to někdo pije/jí po litrech... já sama bych tohle nikdy nedala do pusy, ani když jsem měla 40kg a hubla, tak jsem nikdy nepozřela nic light...
    a jestli chceš nějaké důvody tak stačí hledat na netu ;) třeba tohle je fajn http://www.stream.cz/peklonataliri/767397-peklo-na-taliri-umela-sladidla
    nebo pokud umíš anglicky http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/8603394/Diet-drink-consumers-put-on-more-weight.html
    a takovýhle článků najdeš mraky...umělá sladidla jsou vlastně taková pomalá sebevražda/vražda, nenápadné jedy v potravinách, pouze škodí nic dobrého ti nepřinášejí ani hubenost...
    jinak gratuluji k pokrokům =)
    hodně štěstí!

    OdpovědětVymazat
  6. no Ruby, či ješ je jedna vec, ale výsledok je ďalšia... a tá váha ma dosť desí... vieš, v nemocnici by si mala už určite viac a to nie je žiadne nevádzanie na liečbu a ani zvozenie, len námet na premýšľanie :)

    OdpovědětVymazat
  7. dopolední svačinu jsi měla zařadit už dávno :P ale ne, nebudu do tebe rýpat :) vím, že se snažíš a jsi skvělá, gratuluju k úspěchům ;)
    ach, já bych tak ráda vyrazila na nákupy oblečení... ale velké... chtěla bych trochu oživit šatník... ale kde na to vzít :D

    OdpovědětVymazat
  8. Taky jsem nejdřív přemýšlela nad zaměstnáním nutriční poradkyně, ale představa učení se chemie i na vysoký mě toho rychle zbavila :D Děkuju moc, seš strašně hodná :) Taky se už těším, až ho upeču :) Vážení nedopadlo nic moc :/ Nárůst se nekonal, jak jsem čekala, takže začnu víc bojovat a doufám, že ty taky :) Je vidět, že děláš ohromné pokroky a očividně tě i to plnění výzev baví :) Další výzvou by mělo být nebát se jíst hodně i během týdně...mimo bezpečí domova :) ale k tomu se určitě brzo dopracuješ :)
    Tričko a batoh se mi hrozně líbí, je tak veselej :)
    Dopolední sváča je rozhodně důležitá, takže je skvělý, že ji budeš zařazovat :) já když jsem ve škole, tak jim 3 :D jinak by mi během hodin kručelo v břiše :D
    Líbí se mi, kolik jsi pokroků udělala, je to fakt úžasný! včetně nesnídání bonbonů :D sama jsem si teď k snídani čokobonbon 2x přidala :D
    Jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
  9. s tím musli je to skvělé a batoh je krásný

    OdpovědětVymazat
  10. zlato ale doufám teda že i přesto že jsi hlad pocitovala až dneska ráno, to musli ten den nebylo tvé poslední jídlo a měla jsi i pořádnou vydatnu večeři!

    OdpovědětVymazat
  11. Ruby, tak to co popisuješ je typická obsesivně kompulzivní porucha. Opravdu se s tím ale dá alespoň z části něco dělat, řekni o tom svému lékaři (psychiatr).

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Ruby, tvoj blog sledujem už pár mesiacov, ale teraz si už konečne dovolím napísať aj komentár. Začnem asi tým, že ti naozaj držím palce, aby si pokračovala tak ako teraz a aby veci na tvojom "pozitívnom zozname" stále pribúdali. Za tú dobu čo čítam tvoj blog (hoci ťa vôbec nepoznám) mi prišlo že si veľmi sympatická, milá a optimistická mladá baba, páči sa mi že to všetko berieš tak pozitívne, uvedomuješ si to, preberáš za seba aj za svoju PPP zodpovednosť a nenechávať to len tak. Píšem ti to aj preto, že sama mám skúsenosti s anorexiou, ač si myslím že z hlavy nám nikdy úplne nevymizne, vždy to tam niekde v pozadí bude. Je to ale skvelý pocit užívať si život, nemyslieť len na jedlo ale zato si ho vedieť vychutnať :) Veľmi sa mi páči tvoj systém tých úloh, ktoré musíš splniť, tiež "pozitívne zoznamy", ktoré vedieš. Ospravedlňujem sa za tak trochu zmätený komentár, snáď som v ňom aspoň trochu vystihla to, čo bolo mijím zámerom. A prajem ti, aby sa ti takto darilo aj naďalej, skutočne robíš veľké pokroky, predsa len, nieje to ani tak o tej váhe ako o psychike, s tým je to oveľa zložitejšie (aspoň pre mňa teda bolo). Drž sa, už sa teším na ďalšie pozitívne články :)

    OdpovědětVymazat
  13. ruby, mozes mi prosim poslat tvoj sukromny mail?
    dakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, je to rubystruggles@gmail.com :)

      Vymazat

Každého vašeho názoru a komentáře si vážím :)