úterý 15. ledna 2013

Anorexia talks

Motám se v bludném kruhu...Už jsem si přiznala to, že vypadám hrozně. Trčící kosti se líbí možná nějakému ortopedovi :D...jinak asi nikomu. Každý den si řeknu asi tak milionkrát, že začnu jíst víc, abych přibrala a přestala děsit své okolí. Aby si o mě přestali dělat starosti. Aby si o mně nikdo nemyslel, že jsem nemocná nebo že fetuju( tak se o mě ještě nikdo nevyjádřil, ale bojím se toho, že tak někdy vypadám). Kde jsem skončila? Jo už vím - asi milinkrát denně si řeknu, že začnu jíst víc.

(Pozn: Chtěla bych ještě připomenout, že s tím, co je napsáno kurzívou se neztotožňuji :) )

Snídaně

Vždycky se na ni hrozně těším( většinou mám hlad jako vlk). Takže vypij před snídaní dvě skleničky teplé vody! Proč? No abys toho tolik nesnědla! Před snídaní tedy vypiju dvě sklenice teplé vody. Proč dvě? Protože jedna je málo! Dvě Tě přeci zasytí lépe než jedna! Na snídani si dávám to, co mám ráda. Momentálně snídám nejčastěji ovesnou čokoládovou kaši Emco a k ní višňový Ovofit. Na snídani si můžeš dopřát. Nemusíš mít výčitky. Klidně si dej kaši - je zdravá a dobrá. Dej si i Ovofit, je tam málo kalorií a spousta bílkovin. Je ráno, to stihneš spálit.

Dopolední svačina

Říkám si, že pokud mám někde přidat, tak právě tehdy :) Co si dát třeba dva kousky koláče? Cože dva kousky!? Víš jak jsou těžké? Víš kolik mají kalorií? Tolik cukru, mouky! Sodoma Gomora!!! A vidíš tu drobenku? Vidíš, jak jsou hustě posypané?? Dva kousky jsou prostě moc! Prostě si vem jenom jeden. Ten druhý tam nech a běž od něj rychle pryč. Na svačinu jenom jednu věc! I když jsem se dohodla s mamkou, že na dopolední svačině přidám? Že si dám třeba Ovofit a rohlík. Víš co? Uděláme to takhle. Dej si třeba ten Ovofit, ale s tím rohlíkem...s tím něco udělej! Zbav se ho! Třeba schovej. Doma nikdo není, klidně můžeš. Nikdo to neuvidí.

Oběd

Maso? Kuřecí nebo ryba. Úprava? V žádném případě smažení! Klidně pečené(ale bez tuku!!!), dušené, vařené, grilované. Příloha? To myslíš vážně? Přílohy jsou přece strašné zlo! Všichni hubnoucí to přeci vědí!! Když můžeš, tak se jim vyhni! Každé zrnko rýže se počítá, proto jich na talíři nechej co nejvíc. Jenže když jím doma s rodiči, tak přílohy musím. Takže jím brambory, nebo rýži. Jo a v žádném případě nejez hranolky! Když mi mamka nandává jídlo na talíř, snaží se mi dát normální dospělou porci. Té rýže je ale moc! Kdyby jí bylo tak o čtvrtinu míň, tak by to byla taková pěkná porcička. Dokonce bys možná něco i zhubla! Takhle přibereš! A to po blbé rýži! Řekni, že jí nechceš tolik! Že jí je moc! Že jsi před chvílí dojedla svačinu! Že ještě nemáš hlad!! Tak řekni sakra něco!!! Tak já teda řeknu. Řeknu něco z toho a to i přesto, že mám třeba hlad. Přesto, že mám takový hlad, že bych snědla všechno, co je na talíři a ještě si přidala. Byla bych už konečně sytá! Jak já ten hlad nenávidím!!! Cože? Proč zvedáš ten příbor! Polož ještě tu vidličku a nejdřív vypij tu sklenici vody! A teď začni zeleninou! Zeleninou? Ano zeleninou, je zdravá a prý zasytí. Potom se pusť do masa. Jez k tomu i tu přílohu, když jíš u stolu s těma dvěma, tak je těžko ošidíš...Nejdřív ale sněz maso a ta příloha? Smlouvej! Zkus, co Ti projde. Určitě není nutné, aby jsi ji jedla všechnu! Vždyť to je porce jako pro chlapa! Řekni to! Vždyť přece nemusíš sníst všechno! Ha, ani oni to nesnědli všechno! A to jsi toho měla určitě ještě víc!! Tvářím se, že jsem plná. Že už nemůžu. Že jsem dojedla. Případně, že mi to vlastně nechutná a vlastně ani nikdy nechutnalo. A to přesto, že nic z toho není pravda. Tak a teď si hezky nalij sklenku Coly Zero. Ty bublinky Tě zaplní!

Odpolední svačina
Většinou Ovofit.

Večeře

Oficiální verze toho, co často jím je: tuňák, zelenina, rohlík, hrnek čaje(neslazeného samozřejmě!). To, co doopravdy sním je tuňák a zelenina, čaj. Přece by ses teď na večer necpala pečivem? Vždyť to je úplně proti všemu! Nene, na večeři hezky bílkoviny a pečiva se zbav. Co třeba skříňka s kosmetikou? Nebo ta s učením? Jen aby mi na to nikdo nepřišel! Co když mě někdo přistihne? Ale kdo by Tě přistihl? A kdyby, tak si zase vymyslíš nějakou výmluvu! Třeba jako když Ti přišli na to, že jsi vyhazovala konzervu od tuňáka i s trochou toho tuňáka! Říkám Ti dej to do té skříňky. Tak a teď si zase nalij Colu Zero. Cítíš ten pocit? Ano cítím se sytá. A s tím rohlíkem si hlavu nelámej! Máš jich tam sice už několik...ale pár se jich tam ještě vejde. Klidně to tak můžeš dělat a nic se nestane. Až doma nikdo nebude a Ty půjdeš ven, tak můžeš všechny ty svoje schovky vybrat a jídlo vyhodit. Dobře.

Druhá večeře
Řekni taťkovi, aby Ti koupil bílé jogurty. Řekni mu, ať jich koupí hodně! Až budou ve slevě. Pak si vem jogurt a lžičku z kuchyně, běž k sobě. Chvilku tam buď. Takovou chvilku jako bys ten jogurt opravdu jedla. A pak ho vylij do umývadla a běž vyhodit kelímek.
I druhou polovinu dne se ale ozývá ta zdravá část mě! Občas. Ta polovina, která by si přála, abych si dala něco většího, něco lepšího. Ať je to sladké jak chce, ať je to kalorické. Pozor, je přeciuž odpoledne! To by se nespálilo! Uložilo by se Ti to přesně na těch místech, na kterých nechceš aby to bylo! Radši měj hlad a těš se na to až si budeš moct dopřát další jídlo! Tak jedině si ho zasloužíš! Tak jedině nebudeš mít takové výčitky! Tak jedině nepřibereš!

A pak, každý den, usínám s pocitem hladu. S pocitem, který nenávidím a který mě naplňuje zároveň. Usínám s nadějí, že se zítra probudím a bude všechno jinak. Doufám, že bude všechno normální. Že já budu normální. A druhý den vstanu. Otevřu lednici a vezmu si Ovofit...

7 komentářů:

  1. je to těžké, já vím, ale ty si můžeš dopřát kdykoliv! pokud budeš jíst pravidelně, po třech hodinách a mezitím si nic nedáš - nepřibereš drasticky a hlavně si budeš míru přibírání hlídat! :)
    já se snažím přibrat dva měsíce, jím jak prokopnutá a nahoře mám teprve kilo!
    opravdu se nemusíš bát!
    a přílohy nejsou vůbec zlo! naopak :)
    ofotit ti neschvaluju, je zbytečně éčkový..
    a nepřijde ti tech vylitých jogurtů škoda? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. oficiálně nemocná nejsem :D ale podezírají mě z toho, ikdyž jím naprosto správně :) (teď už)

      Vymazat
  2. Ahojky, u mě to začalo někdy v listopadu 2011. Takže je to přes rok.

    OdpovědětVymazat
  3. Je možné, že sme dvojčatá? :D No viem, to veľmi na smiech nie je, ale tak čo už. Napríklad ja na raňajky potrebujem pečivo, bez toho by som nemala žiadnu energiu. Na desiatu si chcem pridať od pozajtra. Dám si nejaký jogurt, alebo, teraz som si kúpila, že kefírové mlieko, tak chcem vyskúšať... obedy máme presne rovnaké, prílohy sa ani nedotknem a len to mäso, samozrejme, len niečoo prírodné... olovranty tam ja jem väčšinou musli tyčinku (keď sa neprežeriem tými mojimi cukríkmi, ale s tým som už skončila) a na večere si dávam jogurty s musli, inak, vyskúšaj Bona Vitu ovsenú kašu (čokoládová je vynikajúcu) alebo krupicovú kašu čokoládovú (dnes som ju mala a má dokonca menej kalórií ako ovsená)... a ešte som sa ťa chcela opýtať, nemáš mail alebo facebook, lebo ja vždy až veľa rozprávam a takým spôsobom ti tu zakomentujem polku blogu! :D :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. podobné jsem to měla já a ty výčitky mám do teď =( všimla jsem si že zas snižuju porce. Ale při tvé váze jsou tyhle myšlenky extrém =( vykašli se na výčitky a jez, zkus si to jídlo vychutnat. Stejně víš že přibrat musíš, aby měla plnohodnotný život. Mě pomáhalo to, že jsem nechtěla mít pocity "moje poslední hubené dny", nechtěla jsem vidět postavu po které jsem tak toužila s myšlenkami, že prostě jíst normálně musím a stejnak bych přibrala. Za měsíc 5 kilo nahoře. Zmenšila jsem porce a teď kilo dole. Ale jsem spokojenější, když jsem to přibrala hned, že jsem se dlouho netrápila s tím že musím přibrat. Listopad jsem přetrpěla a prosinec jsem začla s udržováním. Držím ti palce♥

    OdpovědětVymazat
  5. no to chápem ... ja to robím takto... najprv som jedla jeden rožok na deň, pred Vianocami, keď mi hrozila nemocnica. Na Vianoce som jedla normálne... no a po Vianociach som jedla najprv raňajky: Jeden rožok + niečo a potom až večeru: rožok + niečo a medzitým jablká. Dala som si, že začnem jesť aspoň na obed mäso. Začala som, telo si zvyklo, ja som bola spokojná. Po takom týždni som sa cítila pripravená zaradiť olovranty. Tak som si dala musli tyčinku. Ďalší môj záväzok sú desiate, už sa pomaly začínam na to cítiť, som už aj na desiatu hladnú, myslím, že telo to potrebuje, lebo od raňajok do obeda mu vytrávi, tak v najbližších dňoch by som ju chcela zaradiť... a potom, ale to až po takom týždni, dvoch, alebo troch, keď si zvyknem, že na deň zjem to čo teraz + desiatu tak by som chcela zaradiť prílohy k obedu a takto pokračovať... skús si aj ty skompletizovať a rozdeliť do bodov, čo chceš zmeniť/zlepšiť a postupne pridávať, ale len tak, aby si sa cítila spokojná a nemala výčitky, len tak to bude podľa mňa fungovať, mne to zatiaľ celkom ide :)

    OdpovědětVymazat

Každého vašeho názoru a komentáře si vážím :)