sobota 16. února 2013

Včerejší výčitky a dnešní vážení :)

Výčitky 


Bohužel asi neexistuje univerzální způsob, jak se s výčitkami vypořádat...Nebo pokud ho některá znáte, určitě se podělte :P :) Já mám velmi čerstvou výčitkovou zkušenost a to konkrétně ze včerejšího večera. Povečeřela jsem dva rohlíky s kuřecí prsní šunkou a misku brokolice. Kdyby to zůstalo u tohoto, byla bych naprosto spokojená, že se mi podařilo obměnit jídelníček :)) Jenomže já jsem si potom ještě dala 100g tyčinku s kokosovou příchutí Madam. Myslím, že ji spíše nebudete znát, ale je to taková obdoba Margotky, ale je v bílé čokoládě:) Výčitky jsem měla obrovské. Hlavou se mi honilo, že jsem snědla tolik kalorií během jednoho(!) jídla...večer(!) a ještě ke všemu sladkost(!). Jak jsem to překonala? Prostě jsem to musela vydržet. Ano, bylo to hrozně nepříjemné a cloumal se mnou vztek, že jsem to snědla, byla jsem protivná. Všechno se to ve mně pralo. Přišla jsem do obýváku a zamávala jsem prázdným obalem mamce před obličejem...ta okamžitě věděla, která uhodila:D...a prostě mě dlouho objímala a stiskala. Jestli to pomohlo? To nejsem schopna posoudit, ale myslím, že je určitě dobré mít někoho, komu můžete říct nebo naznačit, co vás trápí. Možná se vám neuleví, ale aspoň na to nebudete samy. Pak jsem odešla k sobě do pokoje a asi hodinku si četla knížky od Louise L. Hay. Přečetla jsem si nějaké další afirmace :) A prostě jsem se tak různě utvrzovala. Říkala jsem si, že se miluji a příjmám sebe samou taková jaká jsem. Několikrát jsem si to takhle řekla. A pak jsem šla radši už spát :D

Dnešní vážení

Ráno jsem se probudila a byla jsem už zase celkem v pořádku :), posnídala bonbony - ano, dneska naposled :)) A rozhodla jsem se, že se dopoledne zvážím. Byla jsem hrozně zvědavá na to, jak se na mě podepsala ta včerejší tyčinka :D Když mi váha ukázala 46,7 kg, myslela jsem, že se vyvrátím :D Ale prostě jsem to musela vydržet!  Nic jiného se s tím bohužel asi dělat nedá :D Jediné, co mě tak trochu utěšuje je fakt, že jsem od pondělí do pátku cvičila Jillian a papala (snad) hodně proteinu, takže doufám, že nepůjde jenom o tukový přírůstek, i když samozřejmě vím, že potřebuji i tuky :) Nedalo mi to a na jedněch webových stránkách odkaz zde jsem vyčetla, že v den tréninku nebo den poté se ve svalech usazují sacharidy a ty vážou vodu, což bude možná důvod až takového nárůstu hmotnosti:) Jinak doufám, že si můj článek přečtou všichni, kteří nepovažovali můj jídelníček za přibírací :))

Jsem na správné cestě

Všechno je tak, jak má být :) Všechno je v pořádku :)! A já vím, že kdyby mě teď ovládnul strach ( a to si pište, že jsem vyděšená k smrti - protože přibrat jsem chtěla, ale pomalu!) - couvla bych a začala zase blbnout s jídlem, vedlo by to tak akorát k tomu, že by se tohle všechno opakovalo. Motala bych se v bludném kruhu...asi to prostě bude lepší překonat a potom zase normálně žít :) S ohledem na včerejšek si dám dneska takový spíše "odlehčenější" den...Pokud vás zajímá, co si pod tím představuji - takových 7000 -8000kJ a bez Jullian :D!

Co říci závěrem? Pište si deník! Pracujte nějakým způsobem s tím, jak se cítíte! Přemýšlejte nad tím:) Já jsem totiž měla původně v plánu psát jen o včerejších výčitkách a dnešním vážení. Ale díky tomu, že jsem si to takhle rozebrala jsem dospěla i ke třetímu odstavci :))! A ten je pro mě sakra důležitý! Třeba vás právě psaní dovede k tomu, abyste se zamyslely nad tím, co děláte a necouvly!

Mějte nádherný víkend a bojujte (máte-li s čím:))) ! :)







14 komentářů:

  1. univerzální způsob není, tak je prostě nakopejmeee!:D
    spánek to vyřešil!:D a miluj se dáál :)
    tukový přírůstek z jedné tyčinky? neblbni :))) určitě to budou svaly!
    odstavec "Jsem na správné cestě" se mi líbí nejvíc :)
    mě k necouvnutí pomáhá blog a vy :))) bez vás bych už byla v léčebně (jak úsměvné)
    přeji nádherný víkend:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. včera jsem měla zas trošku divné pocity, ale na jídle rozhodně neubírám :) váha se mi drží kolem tech 55kg a ano, stále přibírám
      i já děkuju!

      Vymazat
    2. promiň, že jsem o sobě nedala takovou dobu vědět, nějak nemám potřebu vysedávat na počítači:) jsem celkem šťastná teď,tak si to nechci kazit! :)
      děkuju za starost:-* kdyžtak tady v článku pár fotek a novinek: http://zrzunka.blogspot.cz/2013/02/corrects.html

      Vymazat
  2. Tak vožrat se je někdy potřeba :-D

    Opravdu nechci, aby na mě přítel dohlížel, jak na malého spratka. Příjde mi to ponižující.

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní5:47 odp.

    Gratulujem ti k prírastku, aj keď je to málo,je to úspech!:) Mimochodom, nieje to Jullian ale Jillian.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za podporu a za upozornění :))

      Vymazat
  4. Ano ano, pravidelný deník jsem si začala psát v léčebně a píšu si jej doteď :) Akorát poslední dobou už mám občas vynechávky... Zatím jsem třeba nebyla schopna napsat o pohřbu, tak se mi tam tvoří mezera...
    Té váhy se neboj, ono to ze začátku třeba může skočit jen proto, že zaplníš břicho... Třeba ta brokolice, to máš dost vlákniny a zelenina se tráví celkem dlouho. Je skvělé, že se umíš takhle překonávat, uklidňovat se a že to nevzdáváš, přestože je to velmi náročné!

    OdpovědětVymazat
  5. Jojo, moc dobře vím, o čem mluvíš. Váha si dělá co chce, člověk si říká, jak chce přibírat pomalu a najednou hop, ani pomalu neví z čeho... Uvidíš, že když to dneska ustojíš, zítra už ti bude dobře. Aspoň já to tak mívám, přes noc se s tím hlava popere a smíří se. Zítra začíná krásný nový den a věř mi, že těch 800 g na tobě opravdu poznat nejde..:D Navíc co je dnes, nemusí být zítra (voda, menstruace, stolice...).

    OdpovědětVymazat
  6. Ten debilní pocit moc dobře znám. A většinou si to jídlo ani nevychutnám, protože prostě myslím na ty kalorie a všechno..

    OdpovědětVymazat
  7. Bětka7:28 odp.

    Ahojda :-) Je dobře, že s výčitkami bojuješ, protože to je běh na dlouhou trať - já měla anorexii před 11 lety a ani jsem se nedostala do úplně největších extrémů - a občas mě podobné myšlenky přepadají i teď. Takže je potřeba jim vyhlásit neúprosnou válku! A ty to zatím zvládáš na jedničku :-) Dva rohlíky s něčím a se zeleninou je úplně obyčejná večeře, když večer jdu na trénink, občas toho sním i víc. No a ta tyčinka,to se prostě někdy stane :-) Takže ty výčitky vlastně vůbec není z čeho mít, vidíš :-) A tvoje přibírací tempo mi naopak přijde pěkné, stabilní - 800g za pět dní není nijak moc, rozhodně to jenom tuk nebude. Je super, že máš v mamce takovou oporu, určitě to nakonec všechno zvládneš! Já jdu bojovat s leností, mám tenhle víkend službu v práci (= nějaká práce na doma) a hrooozně se mi nechce:-)) Pěkný víkend!

    OdpovědětVymazat
  8. Bětko, moc Ti děkuju za podporu :)) Přeji Ti, aby Ti ty otravné myšlenky už taky daly konečně pokoj!!! :) Vím, že to, co jsem snědla není až takový extrém...když se podívám třeba na taťku, co všechno je schopný sníst po regulérní večeři :D Ale je to velmi aktivní chlap, takže zase trochu něco jiného :D A jakou máš práci? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podpora je důležitá, protože u téhle nemoci člověk nikdy neví, jestli může důvěřovat tomu, co si sám myslí a cítí - chtěl by poslouchat svoje pocity, ale neví, jestli z něho jenom nemluví ta anoorexie - proto je to taky tak ošklivá nemoc :-( Takže já podporuju ráda :-) Pracuju jako překladatelka a tlumočnice a součástí mojí práce je i sledování tisku. A protože noviny vycházejí i v sobotu, jednou za dva týdny přes víkend vyrábím politické analýzy...alespoň že to můžu dělat s notebookem v posteli. Kdybych tak mohla trávit i klasický pracovní týden, bylo by to fajn!:-)) A co ty děláš za školu, Ruby?

      Vymazat
    2. Bětko, Ty jsi fakt zlatá :)) Tvá práce zní moc zajímavě :) Taky miluju pracovat v posteli :D Politické analýzy? To zní důležitě! :)) Já studuju jednu univerzitu v Brně :) Jsem teď na magisterském programu:) Blíž bych to radši nespecifikovala...kdoví, kdo mě čte :D

      Vymazat
    3. Bětka9:11 odp.

      Jasně, já se taky na netu bojím psát věci ohledně práce, právě protože to má trochu co do činění s politikou. Šéfové jsou sice cizinci, ale člověk nikdy neví:-))

      Vymazat

Každého vašeho názoru a komentáře si vážím :)