neděle 24. února 2013

Další pozitivní seznam o:)

Tak dneska přidávám opět jeden pozitivní seznam :)) Aneb věci, které mě potěšily:)

  • začala jsem pořádně papat a trošku přibrala :)
  • mám možnost hospitalizace (což je fajn, protože můžu zvážit svou schopnost léčit se ambulantně či v nemocnici)
  • vyzkoušela jsem si nový test v laboratoři, malinko pohnula se svou diplomovou prací
  • viděla jsem sestru a skvěle jsme si pokecaly :)
  • dostala jsem nový lak a džíny :)
  • přečetla jsem dva věděcké články
  • zvládla jsem sníst vepřové mělněné maso!, zapékané musli
  • několik rán se mi povedlo neposnídat bonbony :D
  • odpověděla jsem na inzerát na seznamce :D :D
V pondělí mě čeká sezení s nutriční :) Celkem se na to těším. Zaujala jsem k tomu aktivní postoj a sepsala pokroky, které jsem udělala od doby, kdy jsme se viděly naposledy(to bylo před Vánoci). A ještě jsem si napsala seznam témat, které bych s ní chtěla probrat :)

Ve středu mě čeká pro změnu sezení s psychoterapeutem:) U něj jsem ještě nebyla, jsem zvědavá :)) Chtěla bych se ho hlavně zeptat na tu hospitalizaci. Na to, zda si myslí, že je v mém případě nezbytná...Bylo to pro mě už uzavřené téma, ale tajemná komnata se znovu otevřela :D :D Mamka si myslí, že by bylo lepší kdybych se nechala hospitalizovat. Argumentuje tím, že by ta terapie byla intenzivnější. V tom má určitě pravdu...A taky si myslím, že by se jí dost ulevilo, protože bych byla v péči odborníků a ona by nemusela trnout, jestli dál nehubnu...takže to dost možná to udělám kvůli ní. Už si toho chudák za tu dobu, co jsem nemocná užila až až...Já jsem přesvědčená o tom, že přibrat dokážu, v tom už nevidím problém, ale určitě bych to chtěla mít v pořádku i v hlavě :D :D Takže pokud by mi tam dokázali pomoct... :)

16 komentářů:

  1. Tak to je super :) Doufám, že to u nutriční a psychoterapeuta bude fajn ;) Moc se mi líbí tvůj přístup, opravdu! Popravdě o dost lepší, než můj :D Spoustu holek by si z tebe mohlo vzít příklad.
    Chápu tvoji mamku, na druhou stranu... záleží především na tobě, jestli se ti tam fakt nechce, tak tam nechoď jen kvůli ní. Ale určitě bys tím nic nezkazila a mohla by to pro tebe být dobrá zkušenost ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě pak napiš, jak dopadlo sezení s psychoterapeutem, jsem zvědavá, co ti řekne (nejen) ohledně hospitalizaci. A přidej jídelníček, ať se můžu nechat inspirovat!:D

    OdpovědětVymazat
  3. Máš úplnou pravdu, jde o moje zdravý a oni ať si myslej, co chtěj...vždyť právě věčný řešení toho, co si o mně lidi myslej, mě zahnalo až sem. Takže na ně kašlu :D
    Koupím si ji asi hned příští týden, až se dostanu do knihkupectví. Snad ji v Levných knihách budou mít :)
    Nakonec obešlo :) Ale zakázala jsem si jíst obrovský porce zeleniny a to hlavně toho salátu a zelí, protože člověk má pak nacpaný břicho a hned si myslí, jak přibere minimálně tunu. Jaký nenávidět :) já jsem ti tak strašně vděčná, že si vůbec najdeš čas a hlavně trpělivost, aby jsi mě popostrkovala k cíli a ukazovala tu správnou cestu. Nevím, co bych bez tebe dělala! Včera se mi ale zdálo, že toho je strašně moc, už i kvůli těm brynzovým chipsům....ale asi za to zase může to blbý zelí, pff.
    Krásný seznam, je potřeba se za takové pokroky pochválit :) Když jsme u toho, na jaké seznamce? :D :D já jen, že jsem se tudle koukala asi po půl roce na lide.cz a prostě jsem nenašla vůbec nikoho zajímavýho :D
    Ty by sis teď dokázala představit i třeba nějaký vztah? :) Moc bych ti to přála!
    Snad ti ta sezení dají co možná nejvíc. Podle mě je lepší se tý hospitalizaci ještě vyhýbat. Sice by to byla úleva pro maminku, ale co ty? Dokážeš si představit, že budeš trávit dny obklopená takovou tou špitální atmosférou? :) Navíc, teď si vedeš tak dobře. Mamka by se určitě smířila s tím, že bys tam nešla, asi má teď jen pořád hroznej strach, že tě ztratí, protože to vzdáš..ale třeba ji přesvědčíš, že to zvládneš sama :) Ale pokud by ses nevyléčila psychicky úplně, tak by to možná bylo nakonec přece jen dobrý, tam jít...je to těžká volba. Držím ti pěsti! :)

    OdpovědětVymazat
  4. A gratuluji ti ke všem úspěchům (nejen) tohoto týdne. Jsi dobrá:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj ruby
    Ako si sa rozhodla s liečením? Asi ti to stale vrta niekde vzadu v hlave,vsak?poznám to.je to veľmi neprijemne a odoberá to strasne vela sil a chuti.a niekedy to človeka priam muci. Ale ty to možno az tak tragicky nepreživas keďže si na liečení este nebola. Chápem mamku i teba. Darí sa ti celkom slušne aj ,,na slobode." Ja keby som bola na tvojom mieste s jedlom,nejdem určite a vybojujem to doma.ale zase-nemáš čo stratiť.hospitalizácia je v niecom aj veľký prínos a benefit. Záleží od cloveka...
    prajem veľa šťastia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Jsi moc milá!! :) Momentálně se k tomu stavím spíš tak, že se hospitalizovat nenechám...ale rozhodnu se nejspíš až po tom sezení s psychoterapeutem. Chci to s ním probrat, chci slyšet jeho názor. Jestli by to pro mě bylo přínosné a v čem:) A jak se máš Ty? Jak Ty ses rozhodla s léčebnou? :)

      Vymazat
    2. Ďakujem Ruby. Ja sa mam ťažko ,ale bojujem... A s liečebnou... Ach ani nehovor... Potvrdila som ten termín na pondelok, ale stale zvazujem a leží mi v zaludku balvan. Neviem... Veľmi ma to nici...
      Objimam ta

      Vymazat
    3. To je skvělé, že bojuješ!!! Chápu, že Tě ta léčebna trápí!! Ale přeci jenom je to šance na to, aby Ti bylo líp! Moc na Tebe myslím!

      Vymazat
    4. Ďakujem ruby. Aj ja na teba. Keby si vedela ako veľmi tam nechcem ist...:(
      Vlastne aj chcem aj nechcem. Bojím sa príšerne...

      Vymazat
    5. Já vím, že nechceš! Ale třeba Ti to opravdu pomůže!! Určitě to stojí za to, abys to zkusila! Trápíš už se s tou mrchou hrozně dlouho!

      Vymazat
  6. Mám to úplně samý..:) Chodím k nutriční poradkyni, chodím k psycholožce, terapeutce a prakt. lékařce a do centra PPP poruch na Karlák.. :)
    Tam mi doporučili docházet na stacionar.. Ale to bych musela misto skoly 5 dni v tydnu, takze bych to pak nezvladala.. tak chodim aspon k ty psycholozce.. Rodice ale byli na prednasce doktora Krcha a chtějí, abych chodila k němu. Je sice u nej moc lidi a ma plno, takze bych se musela zapsat do poradniku a cekat..nevim jestli chci.. take mi vsichni doktori doporucili být 2 mesice hospitalizovana v PPP centru. Sama vím, že by mi to pomohlo .. Ve všech smerech.. jak psychicky , tak fyzicky..ale nechci tam kvuli tomu, ze bych nebyla 2 mesice ve skole.. a nechci byt bez svych kamaradu.. :/ Snazim se to nejak zvladat takhle prozatím.. ;) Rodice by to chteli.. Uvidím.. možná někdy.. :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adore,vďaka za príspevok. Vieš,ja mám PPP už 17 rokov , dnes mám 31,takže...za sebou mám X hospitalizácii žiaľ. Ale len na slovensku. Karlak poznám sice dobre,lebo ku Krchovi uz pár rokov chodím ambulantne. Ale ležať tam nemôžem kvôli tomu že poisťovňa nepreplati liečbu v cr. Teraz si to ale platím sama ak teda pojdem. Vieš,ja som to v tvohom veku tiež odkladala kvôli kamarátom,skole a podobne.a skončila som s 28kg ,174cm,takze asi tak... Drz sa. A ver že rodičia tí chcú dobre. Veľa je ale na tebe.

      Vymazat
  7. Taky děkuju za komentář :))
    Teď mám bmi něco kolem 19,8 nejméně jsem měla asi 17.. nevím přesně..:/ O letních prázdninách to bude 2 roky od toho, kdy to začalo...:)

    OdpovědětVymazat
  8. Super:-) Psychoterapeut i nutriční je určitě krok dobrým směrem:-) Uspořádat si to v hlavě je základ..

    OdpovědětVymazat
  9. To máš pravdu, člověk si to prostě nesmítak brát :)
    Neví, nikdo to neví :) Mamka se mě na to už několikrát ptala, ale já se jí nemůžu svěřit. Mám hroznej blok z doby, kdy jsem hubla a jednou jsem jí řekla, že trpím ZP (to jsem si myslela, protože jsem snědla asi o plátek šunky a jabko víc :')...blbec) a ona na mě začala křičet, že jkstli mám nějakou poruchu příjmu potravy, ať se koukám hodit rychle do klidu. Ona je skvělá, mám ji hrozně ráda a taky si dost svěřujeme, ale prostě tohle jí nikdy nepřiznám :/
    Děkuju, moc moc! :) Jillian 30 day shred :) ale je to takový, že cvičím kdy chci a jakej level chci :D (takže teď to bude zatím asi jen 2., ten mě baví :D).
    A jakpak se máš ty? Co poradkyně a vůbec všechno? Dlouho jsi nenapsala článek, tak mám trošku strach :/ (dlouho pro lidi s prázdninama, nevím jak ostatním čas ubíhá :))

    OdpovědětVymazat
  10. udělala jsi výborné pokroky =) gratuluju =) jsem ráda že už chceš přibrat, bude z tebe nádherná slečna =)

    OdpovědětVymazat

Každého vašeho názoru a komentáře si vážím :)