pátek 19. dubna 2013

Jak bojuju s přejídáním

Ahoj holky! :))

Jak se vám daří? :) Vím, že se ozývám po delší době ale tak nějak jsem neměla potřebu publikovat žádné články :) Ale moc vám děkuji za všechnu vaši podporu a milé komentáře!!! Na vaše blogy chodím pravidelně a sleduji, jak se vám daří:)

Dnešní článek bych chtěla věnovat přejídání a tomu, jak se s ním poprat :) Ne, nemyslím si, že je tahle část mého života už za mnou...nicméně intervaly ve kterých se přejídám se prodlužují a momentálně je to už 10 dní od doby, kdy jsem se přejedla naposledy :))) Mám z toho opravdu radost!

Nedávno jsem četla nějaký komentář k článku o přejídání a mám pocit, že někteří lidé považují za přejedení to, když sní čokoládu...celou čokoládu! (celá čokoláda - to je hrůza, že? :D ) Ne, tohle podle mě není přejezení, to je jenom, když někoho honí mlsná :))) Jenom pro představu moje poslední přejezení vypadalo asi takhle: už ten den ráno jsem měla strach z toho, že bych se mohla přejíst čokoládami...takže jsem si říkala, že si je zařadím do jídelníčku a dopřeju si je než abych se pak, nejenom jimi, přejedla (haha :D)...nefungovalo to :D Takže k snídani jsem si dala hezky dvě čokolády. Po obědě jsem si dala ještě Milu, asi čtvery možná patery balíčky BeBe Dobré ráno a zajedla jsem to asi tak devíti musli tyčinkami. Tohle považuju za přejídání já. Ani jsem se tomu vlastně nechtěla moc bránit...chtěla jsem zkrátka jíst, jíst a jíst...až jsem byla plná, plnější a ještě plnější. Potřebovala jsem jíst...a jedla jsem věci, které se mi nasbíraly v pokoji aniž by mi nějak moc chutnaly...nejspíš bych si je ani nekoupila, ale zkrátka tam byly(tak po různu jsem je dostala od babičky) tak jsem je snědla.

Našla jsem na stránkách Anabell protipřejídací nápad - vytvořit si seznam věcí, kterými bych se mohla zaměstnat, když to na mě zase příjde. To je můj seznam:
  •  umýt nádobí
  •  uvařit si čaj
  •  zamést pokoj
  •  zatančit si
  •  zacvičit si
  •  kreslit
  •  odlakovat a nalakovat si nehty
  •  vytrhat si obočí
  •  oholit si nohy
  •  učit se francouzštinu
  •  jít spát
Někdy si z něj vyberu nějakou aktivitu :) Prý pomáhají hlavně činnosti, které zaměstnají ruce...
Co mi dále pomáhá je představa toho, jak zle mi bude, když sním takové velké množství jídla...a kromě toho - když mi bude zle, tak nebudu ani moc příjemná na své okolí, nebudu moct dělat normální věci a budu se to snažit vykompenzovat hladověním...a to rozhodně není nic dobrého.

Ve chvíli, kdy jsem byla už hodně zoufalá ze své touhy se přejíst jsem si napsala na vnitřní stranu zápěstí NE a k tomu číslo: počet dní po které jsem se nepřejedla...dělá mi radost to, že to číslo každý den přepisuju :)))) Když mám chuť se přejíst, představuju si, jaké by to bylo začínat zase od začátku...a to mi hodně pomáhá :)))

Dále je tady také ona pověstná věta "už je to stejně jedno". Takový pocit jsem totiž měla vždycky když jsem si dala něčeho víc než bych si představovala...a pak jsem si k tomu dodala "stejně mám přibrat, tak co"... :D Ale není to jedno. Proto teď vždycky když si dám něčeho víc si říkám, že to není jedno!!! Že jsem se ještě nepřejedla, že jsem nic nepokazila...bylo by to jenom horší, kdybych jedla stále dál a nezastavila se...

Není to tak, že bych si na zápěstí napsala NE a od té doby neměla chuť se přejíst :D To ani omylem...chuť mám a někdy docela velkou, ale mám pocit, že intenzita je stále nižší :)) A stále lépe se mi daří s tím bojovat :) Už jsem schopna mít své milované zapékané musli ve své blízkosti aniž bych celou krabici snědla najednou :))), což je taky pokrok.

Doufám, že se máte skvěle a že se vám daří!! :)


14 komentářů:

  1. Anonymní6:45 odp.

    Ahoj Ruby! Je skvělé od Tebe znovu slyšet! Už jsem několikrát přemýšlela, jak se Ti daří a doufala, že moooc mooc dobře =) Moc děkuji za tipy, jak z přejídání! Ještě se mi to sice nestalo, ale mnohdy mám velké vnitřní boje! Hlavně se bojím pytlíků s oříšky, které mi mamča na mé přání nakoupila. Většinou mám obrovské nutkání prostě popadnout celé balení a spořádat ho. Jsem opravdu moc ráda, že se Ti tak daří a doufám že jsi den ode dne šťastnější a energičtější. Přeji spoustu krásných (teď už snad i letních a teplých) dnů!
    Cali

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní7:00 odp.

    Jsem ráda, že ses ozvala, už jsem si říkala, co se děje x) Páni, to je pěkný pokrok x) Každý vidí přejídání jinak, ale je pravda, že mnozí zkrátka přehánějí. Ten seznam je moc dobrý nápad, i když já mám nakreslenou tabulku a v ní vždy se barevně zaškrtnu den, kdy jsem se nepřejedla x) Je to motivující, protože ráda vidím hezkou barvičku x)
    Přeju hodně štěstí a radost do přicházejících letních dnů x)

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, konečně se zase Ruby ohlásila!:) Mám radost. Ale nedivím se ti, že jsi neměla potřebu publikovat, mám to podobně, i když články trochu přibývaly.
    Upřímně, existuje i daleko daleko větší přejedení, než které jsi zažila ty.
    U mě by byl problém, že já většinu těch činností mám udělaných.. Pořádně uklizeno, zameteno, vysáto, vyskládaná a naskládaná myčka.. snad jen ty nehty. Nohy mám taky oholené:D Francouzštinu se neučím. Nejhorší je, že mi zatím dělá problém se něco učit nebo číst a vnímat text...
    Já věřím, že když svému tělu teď povolíš, tak pak bude mít všeho dostatek a nebude mít potřeba "zakázaného ovoce", takže nebudeš mít neustálé chutě na něco. Proto si myslím, že na to máš právo, tělo dloooouho hladovělo. A navíc, jak jsi řekla, potřebuješ přibrat!:)
    Jinak ti děkuji za komentář. Upřímně, včera jsem dělala prvních 50 dřepů a evidentně jsem to fyzicky nezvládala, né, že bych se zadýchala nebo tak něco, ale strašně mi bušilo srdce, jako by tělo bylo v posledním tažení a já mu tím zkracovala životnost, jako by mi říkalo "Nedělej to, nebo nás obě dvě zabiješ!"... dnes jsem už nedodělala, mám strach, asi to radši nechám být (a půjdu se místo toho najíst:D).
    Doufám, že každý den pro tebe bude úspěšný a nezapomeň, že když se přejíš, ještě to neznamená neúspěch! Ahoj:) A ozvy se zas!

    OdpovědětVymazat
  4. No jsem ráda, že jsi zase konečně napsala :)) A ještě víc mě těší, jak jsi stále optimistická a šikovná a jak skvěle bojuješ ;)
    Já jsem se teda nikdy nějak extra nepřejídala, i když jsem ten pocit občas měla (ale o přejezení teda popravdě nešlo no). Jinak na chutě jsem se naučila žvýkat žvýkačky a teď je z toho bohužel spíš zlozvyk, protože den bez žvýkačky si nedokážu představit a to asi není moc ideální pro žaludek a tak :(

    OdpovědětVymazat
  5. kdyby to na mě přišlo, tak mě nezastaví ani žádný seznam věcí co mám udělat :D :/

    OdpovědětVymazat
  6. A to si ja myslím, že veľa žeriem :DDD Vidím, že ani nie :D Ale ja zas ládujem strašne veľa lízatok. Tie lakocinky v takom množstve, čo si ty uviedla, tak to by mi akurát tak beďary vyšli, ale z tých lízatok raz o zuby prídem:D

    OdpovědětVymazat
  7. Mám se celkem dobře:))
    Přejídání to je moje:) Ale jenom u oběda:DD
    Přeju hodně štěstí!:)

    OdpovědětVymazat
  8. Hlasím se na Obchodní akademii-cizí jazyky. Na fotbal se chodím jen dívat, bohužel ho nehraju. NA podzim jsem prodělala operaci kolene a jsem ráda, že můžu hrát aspoň volejbal a běhat za hasiče:))

    OdpovědětVymazat
  9. To je mi líto, doufám, že brzy si zvykneš na to se nepřejídat! Asi před 3-mi lety jsem měla občas taky takový problém. Pořád jsem hladověla a někdy se přejedla, ale proti tomu je i to tvé přejedení málo..:-X No a dopadlo to tak, že teď sice nejsem super hubená a ani nic podobného, ale jsem šťastná a stravuju se normálně =) Tah hodně štěstí!

    OdpovědětVymazat
  10. je skvělé, že s tím bojuješ! a ty nápady, jak předejít přejídání se mi teda moc líbí! :D

    OdpovědětVymazat
  11. Jé, Ruby, ty jsi tak hrozně hodná :) děkuju.
    Tak už taky vím, jaký to je, schálovat hromadu sušenek. Naštěstí to pro mě nepříjemný nebylo vůbec :D
    před 14 dny jsem pekla konečně na oslavu ten drobenkový koláč. Všem (a mně především) hrozně chutnal. Dokonce si sestřenčin přítel vzal recept. Opravdu je výbornej, takže děkuju za tip. příště akorát udělám dvojtou dávku, není moc velkej :) (pro naši rodinu teda :D)
    Super pokroky..ten s musli mě pobavil :)
    A jakpak se ti daří teďka? Doufám, že jsi plná optimismu a dobré nálady :)

    OdpovědětVymazat
  12. Doufám, že se máš skvěle a všechno ti vychází :) Určitě se někdy ozvy, ať víme, že jsi v pořádku! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Víš jak vypadá přejezené pro mě? Celou sklenici, asi 20cm na výšku, ořechů, 1/2 dortu, 1/2 bochníku chleba s máslem, ovesná kaše s tunou čokolády, 1/2 sklenice arašídového másla, kyselé okurky, litr mléka, šunka, sýr.... :D Tak a hezky zajedené polévkou... :D :X Fujky... :D Díky bohu, že tohle je za mnou! :)

    OdpovědětVymazat
  14. The article is great, there is a lot of useful information. Thank the author very much. windows 8.1 product key

    OdpovědětVymazat

Každého vašeho názoru a komentáře si vážím :)